Wat is het beste hoofdkussen voor mij?

Een hoofdkussen zorgt er voor dat jouw nek en hoofd ’s nachts goed ondersteund worden. Er zijn vele soorten hoofdkussens en dit houdt niet simpelweg op bij de keuze tussen een dun of een dik kussen. Dat maakt het kiezen echter zeker niet gemakkelijker.

Tips voor het kiezen van het beste hoofdkussen

Bij het kiezen van het beste hoofdkussen zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

  • In welke slaaphouding lig jij?
  • Op welke matras slaap je?
  • Heb je nek- of rugklachten?
  • Temperatuur?
  • Persoonlijke voorkeur?

Lees hieronder onze tips voor het vinden van het beste kussen voor jou!

1. Jouw slaaphouding

Slaap je op jouw rug, op jouw zij of op je buik? Jouw slaaphouding bepaalt mee de soort ondersteuning die je nodig hebt. Als algemene regel geldt dat je hoofd en nekwervels steeds zo veel mogelijk in het verlengde moeten liggen van jouw wervelkolom.

Ontdek hier welk soort hoofdkussen bij welke slaaphouding past.

2. Harde of zachte matras?

Ook de hardheid van de matras en dus de diepte waarmee jouw schouders wegzakken speelt een rol bij het kiezen van je hoofdkussen. Indien je op een zachte matras slaapt, zakken jouw schouders dieper weg en kies je beter een lager kussen.

Het omgekeerde geldt voor wanneer je op een stevigere matras slaapt. Houdt er bij jouw keuze ook rekening mee of je op een topmatras slaapt of niet!

3. Nek- en of rugklachten?

Nek- of rugklachten kunnen allerhande oorzaken hebben, maar ook jouw hoofdkussen kan aan de oorzaak van nekpijn liggen. Een te hoog, te laag of versleten hoofdkussen zal je niet de juiste ondersteuning bieden die je nodig hebt. Let er dus steeds op dat jouw hoofdkussen je nek goed ondersteunt en de holte tussen je hoofd, hals en schouder opvult.

Mensen die last hebben van nekklachten raden wij een ergonomisch kussen aan. Deze hoofdkussens tegen nekpijn kunnen jouw klachten verlichten en je een betere nachtrust bezorgen.

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

4. Heb je het 's nachts snel te warm?

Heb jij het 's nachts snel te warm? Kies dan zeker niet voor een visco-elastisch hoofdkussen. Dit type kussens houdt warmte goed vast, de warmte en vochtontwikkeling is hier dus groter. 

5. Jouw persoonlijke voorkeur

De belangrijkste vraag is nog steeds: wat vind jij zelf aangenaam? De ene persoon kan de knusheid van een donzen kussen niet missen, terwijl de andere persoon eerder een stevige ondersteuning verkiest. 

Een hoofdkussen met natuurlijke vulling, een synthetische vulling, een traagschuimkussen, latexkussen of geltex kussen. Ieder type kussen geeft een ander gevoel. 

Nog twijfels of vragen? Uiteraard zoeken we in onze winkel graag samen met jou uit welk kussen voor jou het beste is. Aarzel dus niet om langs te komen in onze showroom of contacteer ons, wij helpen je graag verder.