Op zaterdag 10 juni zal onze winkel uitzonderlijk gesloten zijn want...dan vieren we de liefde! 

Een dekbed van Alpaca wol, duurzaam en hypoallergeen!

Alpaca dekbedden maken een opmars...en terecht! Deze natuurhaar dekbedden zijn milieuvriendelijk, duurzaam en kennen tal van voordelen! Op zoek naar een comfortabele en duurzame slaapervaring? Lees meer over de vele voordelen van Alpacawol.

Optimaal slaapcomfort, op een verantwoorde manier!

Het proces om alpacawol te winnen, is zeer diervriendelijk. Na een jaar lang met hun zachte, warme vacht rondgelopen te hebben, is het in de lente/zomer tijd om hen van hun winterjas te ontdoen. De alpaca's worden met de hand geschoren en eenmaal klaar, kunnen ze opnieuw de wei op! De wol wordt erna gewassen met een milde zeep zonder gebruik van chemicaliën en vervolgens gesorteerd op kleur. Daarna is het tijd om ze tot draad te spinnen, waarna deze zachte vezels een tweede leven krijgen in diverse textieltoepassingen,zoals dekbedden.

Extra zacht & steeds de juiste temperatuur

Alpaca's vinden hun oorsprong in Zuid-Amerika, meer bepaald in de omgeving van de Andes. Dankzij de hevige temperatuurschommelingen en extreme weersomstandigheden waarmee ze te maken krijgen, zijn de vezels van de alpacavacht in staat om zich aan te passen aan elk seizoen.

 

Naast deze thermoregulerende kwaliteiten biedt een Alpaca dekbed nog tal van andere voordelen.

We zetten ze even op een rijtje:

  • Milieuvriendelijk:  Alpaca's zijn herkauwers en hun vezels zijn daarom biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. Daarnaast hebben alpaca's minder water en voedsel nodig dan andere dieren zoals schapen, waardoor hun impact op het milieu kleiner is.
  • Duurzaam: Een natuurhaar dekbed, gemaakt van Alpacawol gaat langer mee dan de meeste andere (natuurhaar)dekbedden. De alpacavezels beschikken namelijk van nature over een hogere treksterkte dan schapenwol, waardoor ze minder risico lopen op slijtage.
  • Hypoallergeen: Alpaca dekbedden zijn hypoallergeen oa. omdat Alpacavezels geen lanoline of andere lipiden bevatten. Hierdoor zijn deze dekbedden uitermate geschikt zijn voor mensen met allergieën, een gevoelige huid of astma. De holle vezels van Alpaca wol zorgen dan weer voor een optimale ventilatie en absorberen lichaamsvocht zonder deze vast te houden. Het dekbed blijft droog waardoor huistofmijt zich minder snel zal nestelen. 
  • Thermoregulerend: De unieke en open structuur van Alpacawol zorgt voor een natuurlijke temperatuur-regulering. Lekker warm in de winter, maar ook ademend en koelend zijn in de zomer.

De dekbedden van alpacawol van MyAlpaca worden volledig met de hand gemaakt en dit op traditionele wijze. De speciale manier van stikken zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de wol, waardoor je geen koude spots ontwikkeld, zelfs niet na veelvuldig gebruik. Het extra zachte katoensatijn waarmee de dekbedden worden afgewerkt, oogt luxueus en beschikt daarnaast over een natuurlijke glans. Dit maakt ze zo mooi dat je er bijna geen bedovertrek overheen wil steken!

 

Nog vragen of wil je graag eens ervaren hoe het is om onder een dekbed van alpacawol te liggen? Kom langs in onze showroom of maak een afspraak bij één van onze Nachtwachters voor meer advies op maat. 

Deskundig advies nodig?

Een matras, nieuw bed, hoofdkussen of bedlinnen kopen is meer dan een besluit, het is een ervaring en wij kunnen je helpen bij iedere stap. Tenslotte weten we als geen ander wat je nodig hebt voor een optimale nachtrust. Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!