5 voordelen van een topmatras

Waarom een topmatras kopen? Dit product van Scandinavische oorsprong is geen overbodige luxe, lees hieronder wat nu precies de voordelen van een topmatras zijn:

Wat is een topmatras?

Een topmatras - ook wel topper of dekmatras genoemd - is een dunne matras die bovenop het gewone matras geplaatst wordt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en met verschillende kernen.

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

Voordelen van een topmatras

1. Knus en luxueus gevoel

Wij raden een topmatras vooral aan voor wie zachter wil gaan liggen. Het verhoogt jouw slaapcomfort en zorgt voor een eerste zachtere indruk zonder dat je de steun van jouw matras verliest.

Let er wel op dat een goede matras onder jouw topper dus nog steeds belangrijk blijft. Juist om die reden vergelijken wij een topmatras ook wel met de slagroom op een taartje: het zorgt voor een aangenamer gevoel en oogt luxueuzer, maar het kan de effecten van een slechte matras niet tegengaan.

2. Verhoogt de levensduur van je matras

Het juist onderhouden van jouw matras is essentieel, een goede matras is immers een serieuze aankoop. Dankzij een topmatras zal je matras minder snel slijten. Daarnaast transpireer je ook niet rechtstreeks op jouw matras, wat zonder topmatras wel het geval is.

Let op: indien je overmatig zweten ’s nachts wil vermijden raden wij aan voor een topmatras met natuurlijke materialen zoals, paardenstaarthaar, katoen of wol te gaan. Met een topper gemaakt van natuurlijke materialen behoud je een constante lichaamstemperatuur gedurende de ganse nacht.

3. Geen last van naden 

Slapen jij en je partner op twee eenpersoonsmatrassen? Dan heb je waarschijnlijk last van de naad in het midden. Een topmatras biedt hier een mooie en gemakkelijke oplossing, zo creëer je toch het gevoel van een tweepersoonsbed zonder jouw individuele comfort op te geven.

4. Je stapt makkelijker uit bed

Met een topper verhoog je jouw bed. Dit maakt het gemakkelijker, vooral voor mensen met rugklachten of mensen die wat slechter te been zijn, om uit bed te stappen.

5. Gemakkelijker jouw bed opmaken

In bepaalde gevallen wordt het bed opmaken een veel lichtere taak met een topmatras. Wanneer je een bed hebt waarbij de matras en topmatras in dezelfde stof gestoffeerd werden, kan je jouw hoeslaken enkel rond de topmatras doen. Een topmatras is veel lichter dan je gewone matras en daardoor ook eenvoudiger op te maken. Hiervoor zijn speciale topper hoeslakens - hoeslakens met een kleinere hoek - verkrijgbaar in onze Nachtwacht winkel. 

Nog vragen? Of wil je zelf eens het knusse gevoel van een topmatras ervaren? Contacteer ons of kom gerust eens langs in onze showroom te Kortrijk.