Je boxspring reinigen doe je zo!

Slapen in een schoon en fris bed, wie wil dit nu niet! Met deze onderhoudstips geniet je steeds van een schone, gezonde slaapomgeving en verleng je de levensduur van jouw boxspring. Kortom een win-win!

Ventileren

Nog voor je aan het reinigen dient te gaan is het belangrijk om jouw boxspring goed te ventileren. Gedurende de nacht transpireren we en dat vocht dient afgevoerd te worden. Je dekbed elke ochtend even open laten liggen en kort het raam openzetten is reeds de helft van het werk!

Stofzuigen

Ben je jouw slaapkamer aan het stofzuigen? Neem dan even je boxspring mee. +- 1x/week jouw boxspring of boxspringcombinatie stofzuigen zorgt ervoor dat huisstofmijt zich minder snel kan nestelen. Maak hierbij gebruik van een opzetstuk met zachte haren om haken in de stof te vermijden.

Tip: Neem ondertussen van de gelegenheid gebruik om ook jouw bedlinnen te verversen zodat vieze luchtjes en bacteriën geen kans maken.

Licht vochtige doek

Na het stofzuigen kan je ook eens met een licht vochtige theedoek over de boxspring gaan.  Wrijf hierbij steeds in de richting van de haren mee. Beschik je over een lederen boxspring dan hoef je met de richting natuurlijk geen rekening te houden.

In beide gevallen raden we het gebruik van zeep of schoonmaakmiddelen ten sterkste af, dit om beschadiging en/of verkleuring tegen te gaan.

 

Preventieve bescherming

Wens je graag jouw boxspring preventief te beschermen tegen vlekken? Dan raden we de Protexx beschermingsspray aan, zowel beschikbaar voor leder als voor stof en tot wel 5 jaar doeltreffende bescherming tegen vlekken!

Ook kan je gebruik maken van een molton of matrasbeschermer, deze zijn gemakkelijk af te ritsen en passen gewoon in de wasmachine. Wassen op hoge temperaturen? Dat kan! Sommigen kunnen zelfs gewassen worden tot op 90 graden waardoor je huisstofmijt en hun mogelijke eitjes in no-time verwijderd. Ideaal dus voor mensen die allergie gevoelig zijn.

Onze all-time favorite? De Morpheus van Brinkhaus!

Bye bye vuildeeltjes, lichaamszouten en huidschilfers!

Hallo gezonde en frisse nachten!

  • Hoe lang gaat een boxspring mee?

    Wanneer moet je jouw boxspring vervangen? Ieder boxspring element heeft een verschillende levensduur...

  • Hoe moet ik mijn donsdeken wassen?

    Enkele belangrijke punten die je niet mag verwaarlozen als je jarenlang zalig wil slapen onder je donsdeken!

  • Wanneer moet ik mijn dekbed vervangen?

    Is jouw dekbed aan vervanging toe? Deze tekens geven aan dat het tijd is om je dekbed te vervangen!