Matrasbeschermers

Matrasbeschermers bij De Nachtwacht

Bij De Nachtwacht hebben we een ruime keuze aan beschermers. Dit kan in molton, doorstikt katoen of wol, of in 3D-breisel. Ze bieden elk een oplossing voor slaapverstoorders:

 • Ben je allergisch?
 • Heb je het vaak te warm of te koud in bed?
 • Heb je soms last van opvliegers?
 • Zoek je een waterdichte, maar ademende matrasbeschermer?
 • Of wil je gewoon je matras en hoofdkussen netjes houden?

Onze matrasbeschermers bestaan in vele afmetingen en materialen. Ook voor de bescherming van een topmatras of een hele dikke matras hebben we de perfecte oplossing. Contacteer ons gerust, of kom eens langs voor meer info. 

Meer info arrow

Voordelen van een matrasbeschermer

 • Verlengt de levensduur van jouw matras
 • Voorkomt onaangename geurtjes of vlekken
 • Kan voor een aangenamer slaapklimaat zorgen
 • Geeft bacteriën, schimmels of huisstofmijt geen kans

Deskundig advies nodig?

Een matras, nieuw bed, hoofdkussen of bedlinnen kopen is meer dan een besluit, het is een ervaring en wij kunnen je helpen bij iedere stap. Tenslotte weten we als geen ander wat je nodig hebt voor een optimale nachtrust. Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

Waarom een matrasbeschermer gebruiken? 

Per nacht verliezen we gemiddeld 1 glas vocht. Een groot deel daarvan dringt door tot in jouw matras. Een matrasbeschermer houdt dit tegen en geeft bacteriën, schimmels en huisstofmijt geen kans. Daarnaast helpt een matrasbeschermer je onaangename geuren in jouw matras te voorkomen en de vorming van kringen op jouw matras te verminderen.

 

 

 

 

Verschillende soorten matrasbeschermers

De matrasbeschermers van Air Cover zorgen voor extra ventilatie, vochtregulering, veerkrachtigheid en comfort. De stof werd gebreid in een speciale 3D-structuur die de matras permanent ventileert en de druk van het lichaam op de matras vermindert. Air Cover regelt het vochtgehalte en de temperatuur van de slaapomgeving. Een probiotische biotechnologie in de stof houdt jouw matras op een 100% natuurlijke manier schoon. 

De beschermers in fijne badstof van BellaDonna voor matras en kussen bestaan uit de natuurlijke vezel Tencel. Deze voelen fris aan en absorberen vocht uitstekend.  Zo ontneemt deze molton de voedingsbodem voor huisstofmijt, bacteriën en geuren en zorgt voor een droge en gezonde omgeving in jouw slaapkamer. 

De waterdichte matrasbeschermer van BellaDonna houdt vocht tegen, maar is toch ademend. De antibacteriële veredeling zorgt voor een gezond slaapklimaat. De katoenlaag bovenop het polymeermembraan zorgt voor een aangenaam ligvlak.

 • Hoe kan ik de levensduur van mijn matras beschermen?

  Onderhoud jouw matras voor een langere levensduur, ontdek hier hoe!

 • Welke matras kies ik best bij last van allergieën?

  Maak komaf met die loopneus, het niezen en waterige ogen en garandeer jezelf een goede nachtrust.

 • Onze 7 tips voor een frisse nachtrust

  Het belooft een hete zomer te worden! Maar geen paniek, met onze tips geniet jij van een frisse nachtrust...