Dekbedden en donsdekens

Het perfecte dekbed

We bieden een ruime keuze aan dekbedden van verschillende merken zoals Brinkhaus, Auping, My Alpaca en Hanskruchen. Deze dekbedden kunnen gevuld zijn met ganzendons, Alpacawol, kasjmier, wol, kamelenhaar, polyester en zelfs de exclusieve Eiderdons.

Op basis van jouw budget, persoonlijke voorkeuren, kamertemperatuur, bed en fysische eigenschappen vinden we samen zeker het dekbed dat perfect bij jou past.

Dons, synthetisch of liever wol?

Veel mensen slapen zalig onder een donsdeken, en dat is niet voor niets. Een donzen dekbed is zacht, licht en zorgt ervoor dat jij optimaal van jouw nachtrust kan genieten. Niets is zaliger dan 's avonds onder een knusse dons te kruipen.

Een synthetisch dekbed is zwaarder dan een donsdeken, maar goedkoper en kan regelmatig gewassen worden. Een ander alternatief is een natuurhaar dekbed. Deze dekbedden bestaan uit bijvoorbeeld kasjmier, Alpacawol, schapenwol of kamelenhaar. Lees hieronder verder over de voor- en nadelen van ieder type dekbed. 

Meer info arrow

Voordelen van een goed donsdeken

  • Zacht & licht
  • Betere isolatie
  • Vormt zich naar het lichaam
  • Het dekbed kan ademen
  • Langere levensduur

Deskundig advies nodig?

Een matras, nieuw bed, hoofdkussen of bedlinnen kopen is meer dan een besluit, het is een ervaring en wij kunnen je helpen bij iedere stap. Tenslotte weten we als geen ander wat je nodig hebt voor een optimale nachtrust. Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

Synthetisch of donzen dekbed?

De keuze tussen een synthetisch of donsdekbed hangt af van jouw persoonlijke wensen en budget.

Onze donsdekbedden zijn gevuld met kwaliteitsvolle ganzendons, waardoor het deken soepeler rond jouw lichaam valt en zacht en vooral licht aanvoelt. Dons geeft ook een betere isolatie dan veren. Doordat dons zeer volumineus is, wordt de isolerende lucht goed vastgehouden. Door de natuurlijke vulling kan een donsdekbed ademen, zodat je in de winter warm blijft en in de zomer jouw lichaamswarmte voldoende kwijt kan onder een zomer donsdekbed. Lees hier hoe je jouw donsdeken moet wassen, of hoe je weet wanneer je donsdeken aan vervanging toe is

Een synthetisch deken is zwaarder dan een donsdeken, maar goedkoper. Een dons dekbed gaat echter langer mee. Dat komt doordat een ganzendons dekbed vocht absorbeert en deze weer vrij laat wanneer je deze laat luchten. Bovendien kan een donsdeken na enkele jaren professioneel gereinigd en eventueel bijgevuld worden, dankzij onze donsreiniging dienst. 

 

Natuurhaar dekbed

Een alternatief is een natuurhaar dekbed. Deze dekbedden bestaan uit bijvoorbeeld kamelenhaar, Alpacawol, wol of kasjmier. 

Deze meeste natuurhaar dekbedden voelen iets zwaarder aan, maar kunnen lichaamsvocht optimaal afvoeren. Dit is dikwijls een goed alternatief voor mensen die graag onder een deken slapen, maar het uitzicht van een donsdeken willen. 

 

Service bij De Nachtwacht

Zoek samen met een van onze Nachtwachters naar het beste donsdeken, kasjmier deken, of synthetisch dekbed met een optimale prijs-kwaliteitverhouding

Je kunt een donsdeken kopen bij ons in de showroom en profiteert direct van onze adviezen op maat. We helpen jou de perfecte donsdeken afmetingen te bepalen, met een mogelijkheid om buitenmaten te kiezen.

Meer weten over onze producten? Kom gerust langs of neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

 ‘Wachtmerries’ vermijden?

De Nachtwacht - experts in slaapadvies