De bijzondere eigenschappen van linnen

De voordelen van een linnen dekbedovertrek

Linnen maakte een sterke comeback en is terug volop in de mode. Bij De Nachtwacht hebben we dan ook een groot assortiment aan linnen overtrekken van Verilin. Een linnen dekbedovertrek geeft niet enkel een boost aan je slaapkamerinterieur, maar je doet jezelf er ook een groot plezier mee! Lees hieronder alles over waarom slapen onder een linnen dekbedovertrek goed voor je is:

Waarom is linnen een must-have voor jouw slaapkamer?

1. Met een linnen dekbedovertrek slaap je fris in de zomer en warm in de winter

Linnen is een heel fijne en comfortabele stof om in te slapen. Een van haar interessantste eigenschappen is het reguleren van warmte. Bij velen doet de stof meteen aan zomer denken, terecht want linnen ademt en zorgt er zelfs voor dat de lucht tussen jou en de stof frisser en koeler aanvoelt dan die in de omgeving. Het neemt daarnaast heel goed vocht op en geeft dat ook gemakkelijk terug af aan de lucht, zo blijft jouw dekbedovertrek droog en fris aanvoelen.

Maar ook in de winter is linnen heel aangenaam, want dan houdt de stof juist warmte vast. Je geniet dus het hele jaar door van jouw linnen!

studio_g_verilin_slaapkamer

2. Een linnen dekbedovertrek hoef je niet te strijken!

Een linnen dekbedovertrek is een echte aanrader voor wie houdt van een nonchalant chique aankleding van zijn of haar bed. Linnen hoef je niet te strijken, wat het heel gemakkelijk maakt in onderhoud. Ongestreken komt de natuurlijke look van linnen het best tot zijn recht. Voor velen een voordeel! 

Bij De Nachtwacht bieden we nu ook de nieuwe Free crunched linnen collectie van Verilin aan: 100% linnen dat na het weven een crunch behandeling kreeg. Door deze behandeling blijft er permanent een lichte kreuk - of ‘crunch’ - in de stof zitten, ook na het wassen.

Op zoek naar een dekbedovertrek dat je niet hoeft te strijken? Ontdek hier alle strijkvrije opties!

3. Een linnen dekbedovertrek wordt mooier door gebruik

De stof linnen wordt gemaakt van de vlasplant en is driemaal zo sterk als katoen. Jouw linnen dekbedovertrek zal dus ook driemaal langer mee gaan dan een dekbedovertrek van katoen. Producten van linnen worden ook alleen maar mooier en zachter na iedere wasbeurt. Op voorwaarde dat je je aan de wasvoorschriften houdt natuurlijk, contacteer ons gerust bij twijfel.

4. Een linnen dekbedovertrek is milieuvriendelijker dan eentje van katoen

Met een linnen dekbedovertrek maak je niet enkel een duurzame, maar ook een milieuvriendelijke keuze. Zo worden er tijdens het productieproces van linnen veel minder water en toxische stoffen gebruikt. Het puur Belgische bedlinnen van Verilin biedt jou de combinatie van comfort en luxe, het straalt klasse uit maar is ook natuurlijk.

Kom gerust eens langs en ontdek de linnen dekbedovertrekken van Verilin in onze showroom of contacteer ons voor meer info.

Deskundig advies nodig?

Een matras, nieuw bed, hoofdkussen of bedlinnen kopen is meer dan een besluit, het is een ervaring en wij kunnen je helpen bij iedere stap. Tenslotte weten we als geen ander wat je nodig hebt voor een optimale nachtrust. Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!

De Nachtwacht - experts in slaapadvies