Hoe moet ik mijn hoofdkussen wassen en drogen?

Hoe je jouw hoofdkussen kan wassen

Veel mensen denken er aan om regelmatig hun kussensloop of kussenbeschermer in de wasmachine te stoppen, maar ook jouw hoofdkussen was je best geregeld. Een ongewassen hoofdkussen zit namelijk vol dode huidcellen, schimmels, huisstofmijt en zelfs uitwerpselen van de huisstofmijt. Dit maakt het dus een broeihaard van bacteriën!

Er bestaan veel verschillende types hoofdkussens, die elk op een andere manier gewassen moeten worden. Sommige hoofdkussens mag je zonder probleem in de wasmachine wassen, andere dan weer absoluut niet. Wij maakten voor jou een overzicht:

Let wel op: een hoofdkussen met kringen op is moeilijk terug helemaal wit en schoon te krijgen. Gebruik steeds een molton of kussenbeschermer om kringen op jouw hoofdkussen te vermijden.

Synthetisch hoofdkussen: wassen in de wasmachine

Synthetische hoofdkussens zijn het eenvoudigst om te wassen. Deze kussens worden dan ook vaak gebruikt door mensen met een allergie of ouders met jonge kinderen. Een synthetisch hoofdkussen mag je gewoon in de wasmachine wassen. Bekijk het etiket van jouw kussen om te zien op hoeveel graden het gewassen mag worden of vraag het aan een van onze Nachtwachters. Een synthetisch hoofdkussen kan na het wassen gewoon in de droogkast. 

Bij De Nachtwacht hebben we verschillende soorten synthetische kussens in ons assortiment. Maak jouw keuze uit een synthetisch kussen van Auping of een synthetisch kussen van Brinkhaus, dat zelfs tot op 90° gewassen mag worden!

Donzen hoofdkussen: wassen in de wasmachine

Een donzen hoofdkussen mag je wassen, maar zorg er zeker voor dat jouw hoofdkussen nadien terug goed droog is. Lees wel altijd goed het etiket of contacteer ons bij twijfel. Je wil natuurlijk dat jouw hoofdkussen nog altijd gezellig knus en donzig is na het wassen. Een donskussen plaats je na het wassen best in de droogkast, zo kunnen de veertjes en dons goed drogen en hun volume behouden. Een donskussen in de zon laten drogen raden we sterk af!

Tip: Bescherm jouw donskussen goed met een molton zodat je het niet meer hoeft te wassen dan nodig. De dons en veertjes zien af door de mechanische werking. 

Tip 2: Als tweede tip geven we graag aan onze klanten mee om het donskussen te drogen met enkele tennisballen in de droogtrommel, deze helpen om alles weer los en luchtig te krijgen.

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

Hoofdkussen van latex, Geltex, traagschuim of andere schuimen: nooit wassen in de wasmachine

Hoofdkussens van latex kunnen niet gewassen worden. De kern van latex kan niet tegen water en zou gaan brokkelen. Stop een latex hoofdkussen dus zeker niet in de wasmachine. Hetzelfde geldt voor hoofdkussens van Geltex. Ook traagschuim of visco hoofdkussens kunnen niet gewassen worden in de wasmachine.

Alle traagschuim, Geltex en latex hoofdkussens die wij in onze winkel aanbieden zijn wel steeds voorzien van een wasbare hoes.

Nog vragen of twijfels? Contacteer ons gerust, een van onze Nachtwachters helpt jou met veel plezier verder!