Het hoofdkussen met nekrol op maat

Alles over de kussens op maat van Equilli

Last van nekklachten, schouderklachten of rugpijn? Dan is een ergonomisch hoofdkussen op maat waarschijnlijk iets voor jou. In dit artikel leggen we je uit hoe zo’n hoofdkussen van Equilli is opgebouwd en hoe je het kussen gebruikt tegen nekklachten en zelfs rugklachten!

Hoe is dit ergonomisch hoofdkussen opgebouwd?

De hoofdkussens van Equilli werden in het leven geroepen op basis van academisch onderzoek aan de Afdeling Biomechanica van de KU Leuven. Medeoprichter, dr. ir. Vincent Verhaert, ontdekte er in 2012 het belang van een persoonlijk aangepaste matras en hoofdkussen. Equilli blijft voortdurend investeren in wetenschappelijk onderzoek en onderhoudt een nauwe samenwerking met slaapspecialisten, ingenieurs, artsen en kinesitherapeuten. De hoofdkussens op maat van Equilli kunnen uiteraard ook op jouw gewone matras gebruikt worden.

Deze hoofdkussens geven je meerdere mogelijkheden en zijn dan ook gemakkelijk aanpasbaar aan jouw slaaphouding of slaapvoorkeuren. Op onderstaande afbeelding met de opbouw van het ergonomisch latexkussen van Equilli, kan je zien dat het bestaat uit verschillende aanpasbare onderdelen.

Op onderstaande afbeelding zie je dat het kussen een gewelfde en een vlakke kant heeft, de vlakke kant komt op de matras, de gewelfde kant is de bovenzijde. Het kussen is aan de ene kant ook breder dan aan de andere kant, de brede kant is de kant met de nekrol.

Standaard worden de hoofdkussens geleverd met twee types nekrollen: een stevige nekrol en een zachte nekrol. De keuze voor een zachte of stevige neksteun is afhankelijk van verschillende factoren, hieronder meer daarover. Bij de samenstelling van je kussen heb je dus eigenlijk drie opties: je kiest voor de stevige nekrol, je kiest voor de zachte nekrol of je laat de nekrol gewoon weg.

Daarnaast krijg je bij de kussens op maat van Equilli ook steeds twee ophogingsplaatjes. Die plaatjes kan je gebruiken als je jouw hoofdkussen liever wat hoger wil, ook hier heb je opnieuw drie opties: je gebruikt 1 ophogingsplaatje, 2 plaatjes of helemaal geen plaatjes. Hou jij meer van een knus kussen, dan bestaat er een variant met dons. Ook het Equilli donskussen is gemakkelijk op maat aanpasbaar.

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

Hoe gebruik ik het ergonomisch hoofdkussen?

Dit ergonomisch hoofdkussen is aan de ene kant breder dan aan de andere kant. De bredere kant bevat de neksteun en moet dus ter hoogte van de nek geplaatst worden, deze nekrol neemt druk van je schouders weg. De keuze voor de zachte of harde neksteun is zeer subjectief. Slaap je meestal op je zij? Dan is het belangrijk dat de holte tussen je hoofdkussen en nek mooi opgevuld en ondersteund wordt, daarom kies je als zijslaper best voor de stevige neksteun. Indien je te veel druk ervaart, kan je de stevige neksteun inruilen voor de zachtere variant. Mensen met een kortere nek verkiezen over het algemeen eerder de zachte nekrol, mensen met een langere nek kiezen vaker voor de stevige variant.

De keuze voor geen, één of twee ophogingsplaatjes is vooral afhankelijk van de hardheid van jouw matras. Wij raden dan ook steeds aan om je hoofdkussen hier op af te stemmen. Zakken je schouders diep in jouw matras, dan kies je best voor één ophogingsplaatje. Slaap je op een stevigere matras? Dan slaap je beter met twee ophogingsplaatjes in je hoofdkussen. De algemene regel die je best volgt is, zorg ervoor dat je nekwervels mooi in het verlengde liggen van je wervelkolom.

Neem jij jouw hoofdkussen graag mee op reis? Daar is dit kussen perfect voor, aangezien je het kan aanpassen in functie van de matras waarop je slaapt. Of misschien heb jij ondertussen ook al een verzameling aan hoofdkussens thuis liggen? Door te kiezen voor een hoofdkussen op maat van Equilli verklein je het risico op een miskoop. Aangezien je zelf kan experimenten met dit kussen en het volledig kan aanpassen aan jouw persoonlijke slaapvoorkeuren en matras.

Vraag je je af welk hoofdkussen het best bij jouw slaaphouding past of wat het beste hoofdkussen is voor jou? Ontdek al ons advies voor het kiezen van een hoofdkussen hier! 

 

Nog andere vragen? Contacteer ons, één van onze Nachtwachters helpt je graag verder!