Waarom kiezen voor een elektrische boxspring?

Een elektrische boxspring: waarom?

Een boxspring onderstel heeft een lange levensduur (tot 25 jaar). Wanneer je een nieuwe boxspring wil kopen, denk je dus best op lange termijn. Misschien heb je nu nog geen nood aan een verstelbare boxspring, maar krijg je later toch spijt dat je de stap niet zette. Dit wil je natuurlijk vermijden, want achteraf je boxspring ombouwen naar een elektrische boxspring is helaas niet mogelijk. Hou hier rekening mee tijdens je zoektocht naar een nieuwe boxspring.  

Om je te helpen lijsten we hieronder enkele voordelen van een elektrische boxspring op!

1. comfortabel rechtop zitten in bed

Er bestaat de misvatting dat een elektrische boxspring vooral door oudere mensen gebruikt wordt. Voor ouderen biedt een elektrische boxspring inderdaad het grote voordeel dat het in- en uitstappen veel gemakkelijker verloopt.  

Toch zien ook veel jonge koppels de voordelen in van een verstelbaar bed. Wanneer je kiest voor een elektrische boxspring kies je voor een bed om in te lezen, tv te kijken, te genieten van een ontbijtje, de tablet te gebruiken, … . Je krijgt er met andere woorden eigenlijk twee relaxzetels bij.

Wanneer je het hoofdeinde wat naar boven brengt, kan je aangenaam rechtop zitten om deze dingen te doen zonder dat je last begint te krijgen van nekklachten of dat je het hoofdbord gaat belasten, vuil maken of beschadigen.

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

2. verlichting bij rugklachten

Ook rugklachten komen helaas niet enkel bij ouderen voor. Heb jij vaak last van je rug? Bij rugklachten kan je het bed zo verstellen in de positie die voor jou het aangenaamst is, het voeteinde een klein stukje naar boven plaatsen kan bijvoorbeeld in veel gevallen al wonderen doen voor lage rugpijn.

Tip: Wanneer je zowel het hoofdeinde als het voeteinde van je elektrische boxspring 30° omhoog gaat tillen terwijl je op je rug ligt, dan lig je in de zogenaamde ‘zero-gravity positie’. Deze positie zorgt ervoor dat je al je spieren optimaal kan ontspannen en is vaak al een voorgeprogrammeerde positie bij sommige merken.

3. handig tijdens en na de zwangerschap

Dit voordeel wordt nog vaak over het hoofd gezien, maar vele nieuwe mama’s lieten ons al weten dat ze heel erg blij zijn met hun elektrisch verstelbare boxspring. Die komt namelijk niet enkel goed van pas tijdens de zwangerschap, doordat het in en uit bed stappen zo veel vlotter gaat.

Ook na de zwangerschap geniet je nog van een groot voordeel: borstvoeding geven in bed verloopt een heel stuk comfortabeler. Breng je hoofdeinde gewoon wat naar omhoog, dit maakt het hele gebeuren veel aangenamer voor zowel jou als je baby.

4. hulp bij zware benen en reflux

Bij kwaaltjes als zware en/of gezwollen benen en reflux klachten is een elektrische boxspring ook een grote hulp. Reflux klachten kan je gemakkelijk verminderen door het hoofdeinde van je bed wat omhoog te plaatsen wanneer je gaat slapen. Heb je vaak last van gezwollen en zware benen? Het voeteinde van je bed licht omhoog brengen kan je hierbij helpen.

5. luxueus gevoel

Een elektrische boxspring geeft je eigenlijk alle voordelen van een gewone boxspring én de extra luxe van verstelbaarheid. Naast de verstelbaarheid geniet je dus van hoger slapen, een royaal gevoel en een goede ventilatie. Kies voor een gestoffeerde boxspring of een boxspring in lederlook, met of zonder hoofdbord, de mogelijkheden zijn eindeloos…

Wanneer je kiest voor een kwalitatieve verstelbare boxspring kies je dus voor een pak extra comfort én waan je je al snel in een luxehotel. Je kan het eigenlijk vergelijken met een relax-zetel. Een goede elektrische boxspring kan je geruisloos verstellen. Het verstellen gaat daarnaast ook heel eenvoudig met een afstandsbediening, één voor jou en één voor jouw partner.

Elektrische boxspring prijzen

De prijzen voor een elektrische boxspring verschillen naargelang het merk en aantal motoren dat je kiest, bij sommige merken zijn tot wel 7 motoren mogelijk. Denk dus al eens na of je bijvoorbeeld enkel het hoofd- en voeteinde wil verstellen of liever voor een full-option gaat.

Alle boxspring merken die wij aanbieden zijn van een goede kwaliteit en motorisch en in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Ben je dus op zoek naar een elektrische boxspring van 180x200, 200x200 of 160x200, dan is dit zeker mogelijk. Bij motorische bedden wordt dikwijls voor een lengte van 210 of 220 cm gekozen. Een 1-persoons elektrische boxspring kan natuurlijk ook perfect.

Bij je zoektocht naar een elektrisch bed let je best op de kwaliteit van de gebruikte materialen. Belangrijk is om voor een degelijk merk te kiezen, waarbij zowel de motoren als de structuur en de materialen van een goede kwaliteit zijn. Zo vermijd je dat het bed na een tijd gaat piepen, doorliggen of motorische problemen geeft. Een voorbeeld van zo’n degelijk merk is Auping. Voor een elektrisch boxspring onderstel 180x200 cm met elk één motor van Auping betaal je ongeveer 2400 euro. Kies je voor een Auping boxspring onderstel met twee motoren dan betaal je ongeveer 3250 euro.

Nog vragen over elektrische boxsprings? Of maak je graag een afspraak om de verschillende mogelijkheden te bekijken? Contacteer ons, één van onze Nachtwachters helpt je graag verder!