Een matras op maat: de voordelen

Een matras op maat kent verschillende voordelen en is helemaal uniek, net als jou. Wij werken in onze winkel met de matrassen op maat van het Belgische merk Equilli. Lees snel verder en ontdek de voordelen!

1. De matras op maat van Equilli: ontwikkeld door wetenschappers

Voor Equilli is nachtrust een wetenschap. Equilli en de matras op maat werden in het leven geroepen op basis van academisch onderzoek aan de Afdeling Biomechanica van de KU Leuven. Medeoprichter, dr. ir. Vincent Verhaert, ontdekte er in 2012 het belang van ergonomie tijdens de slaap en een persoonlijk aangepaste matras. Equilli blijft voortdurend investeren in wetenschappelijk onderzoek en onderhoudt een nauwe samenwerking met slaapspecialisten, ingenieurs, artsen en kinesitherapeuten.

Het doel van dr. ir. Verhaert? Een matras ontwikkelen dat echt persoonlijk is en die je ook na verloop van tijd nog kan aanpassen. Equilli wil maatwerk leveren om iedere klant een gezonde nachtrust te bieden.

2. De matras op maat wordt individueel ingesteld

Opbouw van de matras op maat

De matras op maat van Equilli is opgebouwd uit 3 lagen: de basis-, ondersteunings- en comfortlaag.

De onderste laag, de basislaag, bestaat uit een kern van kwalitatieve pocketveren. Deze biedt een globale ondersteuning en is er in verschillende hardheden, afhankelijk van je lichaamsbouw en -gewicht.

De laag daarbovenop is het hart van de matras. De ondersteuningslaag bevat 3 gepersonaliseerde zones: ter hoogte van schouders, taille en heupen. Voor elke zone bestaat een module in 12 (!) verschillende hardheden. Via je persoonlijke slaapscan (verder meer hierover) wordt de juiste combinatie van hardheden bepaald.

Bovenaan komt de comfortlaag. Comfort is voor iedereen anders, jij kiest dus zelf tussen een stevige, zachte of drukverlagende comfortlaag. Snel te warm? Dan kan een extra ventilerende laag voorzien worden!

De Persoonlijke Slaapscan

De Personal Sleep Scan van Equilli is een wetenschappelijk gefundeerde meting van jouw slaaphouding. De Sleep Scan vertelt ons welke ondersteuning jij nodig hebt ter hoogte van jouw schouders, taille en heupen en neemt slechts enkele minuten in beslag.

In onze winkel staat een matras met sensoren die de exacte vervorming van de matras zullen meten wanneer jij erop ligt. Je gaat kort in rug- en zijlig op de matras liggen, zo krijgen we een volledig beeld. Op basis van de resultaten van jouw persoonlijke slaapscan wordt jouw matras berekend. Wij stellen jouw persoonlijke matras op maat samen in de winkel zodat jij meteen uitgebreid kan testen.

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

3. Jouw matras op maat is aanpasbaar

Wil je na verloop van tijd toch nog iets aanpassen? Dat kan, want ook na aankoop blijven wij – samen met de kinesisten van Equilli – jou nog ondersteunen.

Hou er wel rekening mee dat jouw lichaam een tijdje nodig heeft om zich aan te passen aan je nieuwe matras. We raden onze klanten daarom altijd aan om je lichaam sowieso een maand de tijd te geven om te wennen. Hetzelfde geldt voor een matras op maat, je probeert je matras best een maand uit voor je eventueel een onderdeel vervangt. 

Voel je na een maand bijvoorbeeld toch nog wat druk aan de schouders of opteer je nu toch voor de zachtere comfortlaag? Geen probleem, indien je voor de ‘flex’ formule van Equilli koos maak je tot een jaar na aankoop helemaal gratis aanpassingen aan jouw matras op maat! Daarna kan dat ook nog steeds, mits een kleine bijdrage.

4. De matras op maat van Equilli tegen rugklachten

’s Nachts krijgt jouw rug de tijd om te herstellen van de belasting van overdag. De juiste ondersteuning is daarbij cruciaal. Tijdens de rustperiode nemen jouw tussenwervelschijven vocht op. Om dat optimaal te kunnen doen is het belangrijk dat jouw hoofd, nek en ruggengraat mooi op een horizontale lijn liggen in zijlig, en de natuurlijke kromming volgen in ruglig. De ergonomische matras op maat zorgt voor een correcte ondersteuning en gaat zo rugklachten tegen.

Benieuwd naar ervaringen van klanten? Hier lees je de getuigenis van Dirk, hij slaapt op een matras op maat van Equilli en het hielp hem enorm!

Nog vragen over de matras op maat van Equilli? Contacteer ons, één van onze Nachtwachters helpt jou graag verder.