Welk hoofdkussen kiezen bij nekklachten of rugklachten?

Heb je ’s morgens of doorheen de dag vaak last van nekklachten, schouderpijn of zelfs rugklachten? Jouw hoofdkussen kan hier de oorzaak van zijn. We helpen je graag bij je zoektocht naar het beste ergonomische hoofdkussen voor jou, om zo je nekklachten te verminderen of zelfs op te lossen.

1. Is jouw hoofdkussen versleten?

Als eerste belangrijke stap ga je best na of jouw hoofdkussen niet aan vervanging toe is. Een hoofdkussen gaat gemiddeld 2 à 3 jaar mee. Een versleten hoofdkussen zal niet genoeg ondersteuning kunnen bieden, met nekklachten tot gevolg.

Lees hier hoe je kan testen of jouw hoofdkussen versleten is! 

2. Een ergonomisch hoofdkussen tegen nekklachten

Is jouw hoofdkussen helemaal nog niet versleten, maar sta je ’s morgens toch vaak op met nekpijn? Dan overweeg je best eens een ergonomisch hoofdkussen.

Een ergonomisch kussen is een voorgevormd hoofdkussen dat meer ondersteuning zal bieden dan een standaard hoofdkussen. Een goed ergonomisch hoofdkussen zal er voor zorgen dat jouw nekwervels tijdens het slapen in een neutrale, ontspannen positie blijven. De nekholte zal mooi opgevuld zijn, waardoor je nek de hele nacht correct ondersteund zal worden. Dankzij het juiste ergonomisch kussen (in combinatie met een kwalitatieve matras) zal je ’s morgens opstaan zonder stijve nekspieren of rugklachten.

Een niet voorgevormd kussen, zoals bijvoorbeeld een donskussen, is heel gezellig. Voor mensen die geen last hebben van nekklachten of rugklachten is zo’n knuffelkussen natuurlijk ideaal. Heb jij echter wat meer ondersteuning nodig, dan kies je beter voor een ergonomisch hoofdkussen.

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

3. Verschillende types ergonomische hoofdkussens

Wij hebben een ruim assortiment aan ergonomische hoofdkussens in onze winkel. We maken je graag wegwijs door de verschillende types ergonomische kussens:  

Ergonomische kussens in verschillende hoogtes

De hoogte van jouw ideale hoofdkussen is afhankelijk van jouw slaaphouding, lichaamsbouw en matras. Het kussen moet hoog genoeg zijn om jouw nek optimaal te ondersteunen, maar slaap je bijvoorbeeld op je buik, dan heb je juist een laag hoofdkussen nodig. Benieuwd welk hoofdkussen het best bij jouw slaaphouding past? Dat lees je hier!

Wist je dat er ook modulaire hoofdkussens bestaan? Deze hoofdkussens kan je thuis zelf aanpassen in hoogte, daarnaast kies je ook zelf tussen een harde of zachte nekrol. Wij hebben de modulaire hoofdkussens van Equilli in ons assortiment. 

Ergonomische kussens in verschillende vormen

Ergonomische hoofdkussens zijn er in alle vormen en maten. Er zijn ergonomische kussens met een nekrol, rechthoekige kussens, hoofdkussens met een inkeping, hoofdkussens met een ‘gebogen’ vorm, … . Iedere vorm heeft zijn eigen functie.

Ergonomische kussens in verschillende materialen 

Ergonomische kussens zijn er niet enkel in verschillende hoogtes en vormen, maar ze zijn ook gevuld met verschillende materialen. In onze slaapwinkel kan je ergonomische traagschuim kussens, latex kussens en geltex kussens terugvinden.

Het verschil tussen deze verschillende materialen ontdek je hier!

Nog vragen of twijfels? Contacteer ons gerust, een van onze Nachtwachters helpt je met veel plezier verder!