Boxspring

Wat is een boxspring? 

Een kwalitatieve boxspring, ook vaak hotelbed genoemd, zorgt voor een zalige nachtrust en ziet er mooi uit. De boxspring is daarom een van de meest gewaardeerde slaapsystemen ter wereld!  

De naam boxspring komt uit het Engels en betekent letterlijk ‘doos met veren’. De reden voor deze naam is het gestoffeerde onderstel, bestaande uit een boxspring frame met pocketveren. Pocketveren zijn individueel verpakte metalen veren, die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen zodat het slaapsysteem de optimale ondersteuning voor jouw lichaam kan bieden.

Een boxspring is een twee-matrassensysteem

Welke matras past op een boxspring? Bovenop het boxspring bed komt de matras, ook met pocketveren, die best afgedekt zijn met natuurlijke en elastische materialen. Een boxspring combinatie is dus eigenlijk een twee-matrassensysteem: een matras met pocketveren op een gestoffeerd onderstel met veren.

Belangrijk advies is dat je bij de keuze van een nieuwe boxspring niet kiest voor een combinatie met een matras van latex, koudschuim, traagschuim, of polyether. Dit zorgt namelijk vaak voor problemen.

Meer info arrow

Voordelen van een boxspring

  • Hogere instaphoogte
  • Goede ventilatie
  • Geen harde middenstrook
  • Uitmuntende ergonomie
  • Optimaal slaapcomfort
  • Bepaal zelf het uitzicht

Deskundig advies nodig?

Een matras, nieuw bed, hoofdkussen of bedlinnen kopen is meer dan een besluit, het is een ervaring en wij kunnen je helpen bij iedere stap. Tenslotte weten we als geen ander wat je nodig hebt voor een optimale nachtrust. Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

Welke boxspring past het best bij jou? 

De Nachtwacht biedt een overzicht van alle betere Europese en Belgische boxspring merken. Samen zoeken we welk merk bij jou past.

Onder onze topmerken vallen de populaire boxspring bedden van Auping, de handgemaakte natuurlijke boxsprings van het Engelse Vispring en het Zweedse Hästens, de Belgische merken Fylds' en Magnitude en het Duitse topmerk Schramm. Voor mensen met specifieke rugklachten kiezen we voor Equilli.

Alle zijn in verschillende maten te verkrijgen, zowel voor een eenpersoons boxspring, twee persoons boxspring, of een boxspring twijfelaar. Bovendien bepaal jij zelf hoe jouw bed er uit ziet. Heel veel mensen halen daarom de luxe van een boxspring bed in hun eigen slaapkamer.​​​​​​

Een boxspring kopen bij De Nachtwacht? 

Als de boxspringspecialist in België kan je bij De Nachtwacht boxspring bedden kiezen met een afwerking op maat en afgestemd op jouw interieur. Ook bieden wij boxsprings die motorisch verstelbaar zijn. Deze elektrische boxsprings zijn ideaal voor wie graag leest of TV kijkt in bed.

Meer weten over boxspring prijzen, een elektronische boxspring, boxspring maten, bijbehorende topmatrassen of bijpassend bedlinnen? Neem zeker contact met ons op, of bezoek onze winkel in Kortrijk.