Hästens

Puur natuur, dat mag je bij Hästens best letterlijk nemen

Bedden van Hästens worden consequent met natuurlijke materialen gemaakt zoals bijvoorbeeld paardenhaar.

Dat is best arbeidsintensief. Paardenstaarten worden (uiteraard) eerst grondig gewassen en gekamd. Vervolgens wordt het haar onder hoge druk opgewarmd tot een temperatuur van wel 140°C waardoor het hevig begint te krullen. Nadien volgt het ontwarren met als resultaat dat elke gekrulde streng als een kleine veer werkt, maar ook uitstekende ventilerende eigenschappen bezit waardoor ze voor een natuurlijke koelte zorgt. Bovendien is paardenhaar ook volledig allergenenvrijPaardenhaar vormt dan ook de ideale vulling voor een matras.

Maar er is meer. Hästens kiest daarnaast ook voor het zachtste katoen, de zuiverste wol en lokaal vlas voor haar matrassen. De beddenframes worden dan weer gemaakt van geselecteerd grenen uit de Noord-Zweedse bossen en de veren van Zweeds staal.

Je ontdekt de Hästens Adjustable, Superia, Maranga, Eala, Herlewing, 2000T en Vividus op de Hästens-floor in onze winkel. We hebben eveneens steeds een aantal nieuwe Hästens bedden op voorraad die direct leverbaar zijn! 

Wat een Hästens bed zo uniek maakt?

 • Gebaseerd op maar liefst 166 jaar ervaring
 • Hofleverancier van het Zweedse koningshuis
 • Volledig uit natuurlijke materialen vervaardigd
 • Gevuld met allergenenvrij paardenhaar
 • Gehuld in het iconisch blauw-wit ruitjespatroon
 • Prijs Hästens Superia met BJ topdekmatras 180x200: 10.390 euro

Deskundig advies nodig?

Een matras, nieuw bed, hoofdkussen of bedlinnen kopen is meer dan een besluit, het is een ervaring en wij kunnen je helpen bij iedere stap. Tenslotte weten we als geen ander wat je nodig hebt voor een optimale nachtrust. Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!

Hästens: 166 jaar oud, maar springlevend 

Hästens draagt al een rijke geschiedenis met zich mee.

In 1852 startte Pehr Adolf Janson als zadelmaker in het Zweedse Köppin. Hij verwerkte er paardenhaar in zijn zadels en noemde zijn merk “Hästens”, afgeleid van het Zweedse woord voor paard. Al snel verdiepte hij zich in de unieke eigenschappen van paardenhaar en begon ook een beperkt aantal matrassen te produceren. Toen in het begin van de twintigste eeuw Koning Auto het overnam als voornaamste transportmiddel, richtte Hästens zich volledig op het maken van matrassen én bedden.

De productie is nog steeds gevestigd in Köppin, ‘onze natuurlijke biotoop’, volgens de huidige zaakvoerder van de zesde generatie. Alleen is de ploeg sterk uitgebreid. De toewijding en het vakmanschap blijven echter dezelfde. Met succes, ook in eigen land, want sinds 1952 mag Hästens zich trotse hofleverancier van het Zweedse koningshuis noemen…

De iconische Hästens ruiten 

In de jaren zestig en zeventig waren kleuren als bruin, groen en oranje zowat de standaardkleuren in menig slaapkamer. Toen Jack Ryde, toenmalig CEO van Hästens, in de jaren zeventig zijn blauw-wit geruit patroon voorstelde op een beurs, was de kritiek in de pers niet mals. Vriend en vijand raadden hem aan dat belachelijke motief van de markt te halen. Maar dat was buiten de Scandinavische koppigheid van Ryde gerekend. 

Nu, 40 jaar later, staat het blauw-witte ruitjespatroon er als geen ander. Het is intussen iconisch geworden en staat symbool voor de doorgedreven zin voor kwaliteit waarmee Hästens elke dag bedden maakt…

Wist je al dat Hästens ook een eigen bedlinnen collectie heeft? 

 

 • Welke boxspring is beter: Vispring of Hästens?

  Als het over boxsprings gaat zijn Hästens en Vispring de absolute top. Maar welk merk is het beste?

 • Wat zijn de voordelen van een matras met paardenhaar?

  Paardenhaar heeft enkele fantastische eigenschappen...

  Welke boxspring is beter: Vispring of Hästens?

  Als het over boxsprings gaat zijn Hästens en Vispring de absolute top. Maar welk merk is het beste?

  Wat zijn de voordelen van een matras met paardenhaar?

  Paardenhaar heeft enkele fantastische eigenschappen...