Welk materiaal dekbedovertrek is strijkvrij?

Op zoek naar een dekbedovertrek dat niet kreukt? Je bent zeker niet alleen, meer en meer mensen vragen in onze winkel naar dekbedovertrekken die je niet hoeft te strijken. Logisch, want met strijkvrij beddengoed bespaar je jezelf heel wat tijd en frustraties, door de grootte zijn dekbedovertrekken zoals je weet vaak heel vervelend om te strijken. Hieronder geven we je een overzicht van dekbedovertrek materialen die strijkvrij zijn. Je kan deze dekbedovertrekken dus gewoon wassen, laten drogen en op bed leggen. Gedaan met strijken!

1. Linnen beddengoed

Linnen is terug helemaal in, dat geldt ook voor kussenslopen en dekbedovertrekken in linnen. Linnen is een prachtig materiaal dat ongestreken zelfs op zijn mooist is. Daarnaast biedt het nog vele andere voordelen, benieuwd? Je leest het hier. 

Linnen beddengoed is heel gemakkelijk in onderhoud. Deze dekbedovertrekken hoef je na het wassen niet te strijken, want ongestreken komt de natuurlijke look van linnen het best tot zijn recht. Naast standaard linnen dekbedovertrekken, bestaat er ook beddengoed in ‘crushed’ linnen. Deze linnenstof kreeg na het weven een behandeling, waardoor er een permanente lichte kreuk in de stof blijft, ook na het wassen. Een echte aanrader voor wie houdt van een nonchalant chique stijl in de slaapkamer.

Ben je dus op zoek naar kreukvrij beddengoed, dan kies je best niet voor een linnen dekbedovertrek. Linnen is strijkvrij, maar niet kreukvrij. Maar dat is dan juist weer de charme van linnen! We bieden linnen beddengoed aan in tal van verschillende kleuren en afmetingen. Ontdek het linnen beddengoed van het Belgische Verilin hier. 

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

2. Jersey katoen dekbedovertrek

Een ander strijkvrij dekbedovertrek materiaal is jersey katoen. Jersey is eigenlijk geen materiaal, maar slaat op de manier waarop het materiaal (in dit geval katoen) verwerkt is. Wanneer we spreken van jersey katoen, spreken we eigenlijk van gebreid katoen.

Het grote voordeel van dekbedovertrekken in jersey katoen - door de rekbaarheid ook vaak ‘stretch katoen’ genoemd – is dat ze niet kreuken, je hoeft ze dus niet te strijken. Voor onze dekbedovertrekken in jersey katoen werken wij met het merk Mikmax. Dit Spaanse merk omarmt de mediterrane geest: kwaliteitsmaterialen, eenvoud en respect voor de oorsprong. Hun strijkvrij beddengoed wordt vervaardigd uit de beste kwaliteiten gebreid katoen en is verkrijgbaar in verschillende subtiele kleuren. Hun dekbedovertrekken zijn heerlijk zacht, gezellig warm en zeer geschikt voor de gevoelige huid.

Ontdek hier het strijkvrije beddengoed in jersey katoen van Mikmax! 

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

3. Seersucker dekbedovertrek

Ook een seersucker dekbedovertrek is strijkvrij. Maar wat is dat precies, seersucker?

Seersucker is een dunne katoenen stof met een golvende structuur en een casual chique uitstraling. De stof bestaat al eeuwen, de oorsprong ervan is dus onzeker. De naam zou afkomstig zijn van de Perzische woorden ‘sir’ en ‘shakar’, wat melk en suiker betekent. Die naam kan verklaard worden door de gelijkenis van de stof met de gladde structuur van melk, gecombineerd met de korrelige structuur van suiker.

Bij seersucker stof worden tijdens de weving langere en kortere draden gebruikt. Na het weven wordt de stof gekrompen, waardoor de ‘gebobbelde’ structuur ontstaat. Seersucker, of crépon soda in het Frans, werd vroeger vooral gebruikt voor zomerse mannenkostuums. Deze 100% katoenen stof blijft namelijk heerlijk fris en is dus ook ideaal als dekbedovertrek voor de zomer.

De seersucker stof is gemakkelijk te wassen, hoef je niet te strijken en blijft altijd heerlijk zacht. Ontdek het strijkvrij 100% katoenen seersucker beddengoed van Lexington in onze winkel! 

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

4. Flanel dekbedovertrek

Je hebt het snel koud én je houdt niet van strijken? Dan is flanel beddengoed echt iets voor jou.

De flanellen dekbedovertrekken in onze winkel worden steeds gemaakt van 100% katoen. Deze katoen wordt geruwd, waardoor er een dun en donzig laagje ontstaat. Het dunne laagje zorgt er niet enkel voor dat flanel heel zacht gaat aanvoelen, de warmte zal ook beter worden vastgehouden. Doordat de flanellen dekbedovertrekken van 100% katoen worden gemaakt zijn deze wel nog altijd ademend en vocht absorberend, je zal er dus niet onder transpireren.

Door de manier van weven en door het dunne laagje erbovenop wordt strijken van een flanellen dekbedovertrek overbodig. Het enige nadeel? Flanel is zo heerlijk zacht dat je er een heel jaar lang onder zou willen slapen, helaas is het enkel geschikt voor de winter- en herfstmaanden. Voor de zomer- en lentemaanden is flanel vaak veel te warm. Wij hebben verschillende merken flanel beddengoed in ons gamma. Let op: tijdens de zomer- en lentemaanden hebben we geen flanel op voorraad, alles kan wel besteld worden. Contacteer ons gerust voor meer info!

5. Polykatoen dekbedovertrek

Wanneer je op zoek bent naar een dekbedovertrek gemaakt van strijkvrij materiaal, zal je ook lezen over polykatoen dekbedovertrekken. Polykatoen is een mix van katoen en polyester vezel. Doordat polykatoen dekbedovertrekken niet voor 100% uit katoen bestaan, zijn deze een stuk goedkoper dan andere alternatieven.

Wij kiezen er echter bewust voor deze niet aan te bieden in onze winkel, aangezien beddengoed in polykatoen minder ademend is en minder vocht absorbeert en afgeeft, je gaat er dus rapper onder transpireren. Alle bedlinnen die je in onze winkel kan vinden werd uitsluitend gemaakt met natuurlijke materialen.

Vragen of twijfels over welk type strijkvrij beddengoed het beste bij jou past? Contacteer ons gerust, één van onze Nachtwachters helpt je met veel plezier verder!