Welk hoofdkussen kies ik voor mijn kind?

Wat is het beste hoofdkussen voor een kind? Vanaf welke leeftijd is een hoofdkussen nodig? En waar moet ik op letten bij het kiezen van een hoofdkussen voor mijn kind? Dit zijn vragen die we regelmatig krijgen van jonge ouders. Lees hieronder verder voor ons advies!

Vanaf welke leeftijd heeft mijn kind een hoofdkussen nodig?

Wij raden een hoofdkussen voor kindjes pas aan vanaf de leeftijd van 2-3 jaar. Kleine kinderen hebben nog niet veel ondersteuning nodig aan het hoofd bij het slapen. Daarnaast is een hoofdkussen op die jonge leeftijd nog niet veilig, door het risico op verstikking. Merk je dat jouw kind regelmatig het deken, een arm of een knuffel onder het hoofdje legt? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een eerste kinderkussen.

Machine wasbaar hoofdkussen

We raden ouders van jonge kinderen steeds aan om te kiezen voor een machine wasbaar hoofdkussen. Op die jonge leeftijd is een ongelukje namelijk snel gebeurd en zal je blij zijn dat je het kussen gewoon snel in de wasmachine kan steken. 

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

Navulbare hoofdkussens van Auping

Let op, geef jouw eigen kussen nooit door aan uw kind! Een hoofdkussen voor volwassenen is nog te hoog voor een kinderhoofdje en zal het te veel omhoog duwen. Bij jouw zoektocht naar het beste kinderkussen voor je kind is het dus belangrijk dat je voor een laag kussen kiest.

Voor kinderen raden wij meestal de synthetische, navulbare kussens van Auping aan. Deze hoofdkussens zijn gevuld met vezelbolletjes, de hoofdkussens zijn hypoallergeen en gemakkelijk wasbaar. Ideaal dus voor mensen die hun hoofdkussen zelf regelmatig willen wassen. Je kan het kussen zelfs volledig in de wasmachine steken, zonder de hoes er van te ritsen. Bij deze kussens kan je achteraf ook zelf het volume aanpassen wanneer je merkt dat jouw kind meer ondersteuning nodig begint te hebben. Dit kussen groeit dus mee met jouw kind en vormt zich gemakkelijk naar het hoofd. 

Nog vragen? Contacteer ons of kom gerust eens langs in onze showroom, we helpen je graag verder bij het zoeken naar het geschikte hoofdkussen voor jouw kind.

 ‘Wachtmerries’ vermijden?

De Nachtwacht - experts in slaapadvies