Spiraalbodem

De lange levensduur van een spiraalbodem 

Metaal is een duurzaam materiaal dat ook nog eens, als we spreken over de spiraalbodem prijs, goedkoop is in de aanschaf. De levensduur van een spiraalbodem is minstens 20 jaar, dat is langer dan de meeste bedbodems op de markt. Door de sterke constructie heeft de bodem een fijne, strakke lijn.

Ondersteuning van Auping en De Nachtwacht

Naast De Nachtwacht bevindt zich de Auping Store Kortrijk. Hier kan je terecht voor de grootste keuze aan spiraalbodems, die voor meer dan 10.000 punten van ondersteuning voor jouw lichaam zorgen, waardoor de druk optimaal verdeeld wordt over het bed.

Twijfel je nog over de keuze tussen een lattenbodem, spiraalbodem of boxspring? Of wil je graag even uitproberen? Kom langs in onze showroom, of blijf een nachtje logeren in ons Testnest. Ook online kan je contact met ons opnemen, onze Nachtwachters helpen je graag bij het vinden van het perfecte bed!

Meer info arrow

Voordelen van een spiraalbodem

  • Zeer sterk en duurzaam
  • Budgetvriendelijk
  • Verstelbaar
  • Goede ventilatie
  • Strak design dat in bijna alle bedden past

Deskundig advies nodig?

Een matras, nieuw bed, hoofdkussen of bedlinnen kopen is meer dan een besluit, het is een ervaring en wij kunnen je helpen bij iedere stap. Tenslotte weten we als geen ander wat je nodig hebt voor een optimale nachtrust. Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

De ontwikkeling van de spiraalbodem

In het verleden werden spiraalbodems in de lengterichting gespannen. Dit betekent dat het metalen vlechtwerk aan het hoofd- en voeteinde bevestigd zat en er een overbrugging was van 2 meter of meer. Hierdoor werd de kracht die het bed moest doorstaan na verloop van tijd teveel en kon de spiraal bedbodem gaan doorzakken, ook wel het hangmateffect genoemd.

Op de dag van vandaag werd dit opgelost door middel van een dwarsgespannen spiraalbodem die verankerd zit in de metalen zijbalken.

Meerdere motoren 

Het is zeer gebruikelijk om een verstelbare spiraalbodem of zelfs elektrisch verstelbare spiraalbodem aan te schaffen. Door het dwars spannen van de spiraalbodem kunnen er meerdere rotatiepunten gecreëerd worden waarmee het bed volledig versteld kan worden.

Je kan het gedeelte bij jouw knieën, rug of hoofdgedeelte verhogen. Vaak kan dit met een elektrische afstandsbediening. Indien je een televisie op jouw slaapkamer hebt staan, of graag een boek leest, kan je hier ergonomisch en comfortabel van genieten.

Elektrisch v.s. niet-elektrische spiraalbodem

De niet-elektrische modellen zijn de vlakke en de handmatig verstelbare spiraalbodem. Op elektrisch gebied begint het met de 1-motorige spiraalbodem. Deze heeft een elektrisch verstelbaar rugdeel en een handmatig verstelbaar voetendeel.

De 2-motorige heeft tevens het voetendeel elektrisch, de 3-motorige kent ook nog eens een elektrisch nekgedeelte en er zijn zelfs 5-motorige spiraalbodems verkrijgbaar.