SmartSleeve meets Seaqual!

De nieuwste versie van SmartSleeve? Vertrouwde kwaliteit, mooier voor de planeet!

Een verbeterde en circulaire versie!

De nieuwste SmartSleeve ontwikkeling is er eentje met impact! De reeds alom geliefde matrasbeschermer met 3D-structuur zet grote stappen op vlak van duurzaamheid.

De toplaag van de SmartSleeve wordt namelijk voortaan gemaakt uit stoffen met het Seaqual label.

Seaqual wat?!

Je kan het al een beetje afleiden uit de naam, Seaqual vindt zijn oorsprong in de Middellandse Zee en welbepaald in het afval dat er helaas in grote hoeveelheden circuleert. De groei aan plastic afval zowel op het land als in het water is een probleem dat mens, dier en onze natuur schade berokkend, actie op grote schaal is daarom een must.

Uit deze gedachtegang ontstond er het Seaqual initiative, een wereldwijde gemeenschap van NGO’s, vissers, onderzoekers, wetenschappers, overheidsinstanties en particuliere belanghebbenden. Al deze partijen werken samen met één doel voor ogen, het schoonmaken van onze oceanen. 

Concreet, verzamelen vissers plastic afval uit de oceaan, deze worden via een recyclage proces verwerkt tot garen. In het geval van SmartSleeve, worden deze garen verwerkt tot stoffen die gebruikt worden om de bovenste laag te vervaardigen. Deze stoffen dragen het Seaqual label en bestaan uit 100% gerecycleerd polyester!

 

Wist je dat?

  • 1 kg Seaqual garen  =  600 g tot 1 kg minder afval in de oceaan
  • 32% minder CO2-uitstoot tijdens het productieproces