De matrashoes die allergieën aanpakt

Bijkomende wetenschappelijk bewijs dat Purotex allergieën aanpakt.

De matrasstof die allergieën vermindert

BekaertDeslee laat weten dat Margot Berings, PhD aan UGent, wetenschappelijk bewezen heeft dat de Purotex matrasstof het leven van HSMA (huisstofmijtallergie) patiënten verbetert. Purotex vermindert huisstofmijt allergenen in bed, waardoor allergiepatiënten beter kunnen slapen.

Vandaag deelde BekaertDeslee een wetenschappelijke studie van Margot Berings, PhD aan UGent, die de Purotex matras liet testen bij 20 HSMA patiënten tussen 18 en 65 jaar oud. De proefpersonen kregen een Purotex matrashoes en na 8 weken werden hun allergiesymptomen onderzocht. Berings vond dat de allergische rhinitis (hooikoorts) symptomen significant verminderd waren en de levenskwaliteit van de patiënten verbeterd was.

Gevoeligheid aan huisstofmijt allergenen, die te vinden zijn in de meeste bedden en matrassen, heeft een negatieve impact op de slaapkwaliteit en het slaapcomfort. Hoewel 25,9% van de bevolking hoogsensitief is voor deze allergenen, beseffen zeer weinig mensen dat ze met een allergie te maken hebben. Om het leven van deze allergische personen te verbeteren, creëerde het Belgische BekaertDeslee een matrasstof die allergenen reduceert. Purotex is oa te vinden in de matrasbeschermers van Air Cover en in de hoezen van Magnitude.

Purotex maakt gebruik van actieve probiotica om aanwezige allergenen in de matras op te ruimen. Eens de hoes aangebracht op de matras of het kussen, vermindert Purotex het aantal allergenen met 93,7% na twee weken. Met andere woorden: de actieve probiotica creëren een gezonde en propere slaapomgeving. Probiotica worden ook gebruikt in yoghurt voor een gezonde microflora en in de kuisproducten van ziekenhuizen om resistente bacteriën tegen te gaan.

Lees de wetenschappelijke publicatie.

Over BekaertDeslee

BekaertDeslee is wereldwijd de toonaangevende specialist in de ontwikkeling en productie van matrastextiel, matrashoezen en creatieve slaapoplossingen. De hoofdzetel bevindt zich in Waregem.

Over Margot Berings

Margot Berings is een dokter in oto-rhino-laryngologie en logopedische-audiologische wetenschappen. Ze is de zus van de welbekende hordenloopster Eline Berings en een expert in het studieveld van allergieën.

Over probiotica

“Probiotisch” betekent letterlijk pro-leven. Het is een ecologische, gezonde en veilige technologie van de toekomst. Probiotica zijn levende bacteriën die goed zijn voor de gezondheid, vooral het digestieve stelsel. Bij bacteriën denken we meestal aan iets dat ziektes veroorzaakt, maar het lichaam zit vol met zowel goede als slechte bacteriën. Probiotica worden vaak ‘goed’ en ‘nuttig’ genoemd omdat ze de gezondheid bevorderen. Goede bacteriën worden namelijk ook op natuurlijke wijze door het lichaam aangemaakt. Probiotica zijn te vinden in bepaald voedsel, zoals yoghurt, en supplementen.