De matras op maat: Equilli of Green Sleep?

Equilli vs Green Sleep: een objectieve vergelijking

Wij dragen ergonomie tijdens de slaap hoog in het vaandel. Vandaar dat we sinds enkele jaren onder onze vele topmerken ook het Belgische Equilli rekenen, dat ergonomische matrassen op maat ontwerpt. Het doet ons plezier om te zien dat ook andere handelaars in de slaapwereld belang hechten aan ergonomie tijdens het slapen, en er dus voor de consument al heel wat ergonomische opties beschikbaar zijn.

Doordat er zoveel keuze is, krijgen wij in onze winkel regelmatig de vraag waarom wij precies voor het merk Equilli kozen en wat het verschil is met andere systemen? Eén van die andere systemen is Green Sleep. Hieronder maakten wij een eerlijke, objectieve vergelijking tussen beide ergonomische slaapsystemen.

Equilli en hun matras op maat

Het Belgische Equilli werd in 2014 opgericht aan de afdeling Biomechanica van de KU Leuven, door dr. ir. Verhaert en zijn team. Deze wetenschappelijke achtergrond zit sterk verweven in het DNA van het merk. Equilli blijft dan ook voortdurend investeren in wetenschappelijk onderzoek - hun studies kan je trouwens hier lezen - en onderhoudt een nauwe samenwerking met slaapspecialisten, artsen en kinesitherapeuten. 

De matras op maat van Equilli wordt individueel samengesteld, na een Personal Sleep Scan bij ons in de winkel. Deze meting gebeurt – eenvoudig gezegd - aan de hand van sensoren die de exacte vervorming van de meetmatras registreren wanneer jij erop ligt. De Sleep Scan vertelt precies hoe diep de verschillende lichaamsdelen in de matras wegzakken. Aan de hand daarvan wordt het gewicht en de breedte van de schouders, taille en heupen bepaald. Dit is voor iedereen anders. Daarnaast wordt ook rekening gehouden met jouw lengte, gewicht en favoriete slaaphoudingen.

Uit de scan volgt een objectief advies over de ergonomisch optimale configuratie van de matras. De configuratie gebeurt aan de hand van aparte modules. Doordat elke module in 12 verschillende hardheden bestaat, kan de matras helemaal op maat van het lichaam samengesteld worden, en achteraf nog perfect aangepast worden. 

De opvolging door kinesisten en mogelijkheid tot gratis aanpassingen achterna, zijn slechts enkele van de grote sterktes van dit merk.

Meer over Equilli hier! 

Green Sleep en hun matras op maat

Green Sleep, een merk van Belgische bodem, zit al ruim 30 jaar in het vak. Ook Green Sleep streeft ernaar het bed te creëren dat het best past bij jouw lichaam, maar legt daarbij vooral de focus op het ecologische aspect.

De matras op maat van Green Sleep wordt samengesteld na een slaapanalyse. Hier gebeurt de analyse niet aan de hand van een meting, maar wordt onder andere – net als bij Equilli - rekening gehouden met de lichaamsbouw, de dominante slaaphouding en eventuele lichamelijke klachten. 

In de Green Sleep matrassen wordt een ‘ortho-gedeelte’ toegevoegd. Het ortho-gedeelte is een tussenlaag van 10 cm, deze tussenlaag bestaat uit 3 delen in verschillende samenstellingen van soft, medium of firm. Zowel in de lengte als in de hoogte van de matras worden verschillende hardheden gebruikt.

Ergonomische matrassen van Equilli en Green Sleep: wat hebben ze gemeenschappelijk?

 • Matras wordt op maat samengesteld
 • Mogelijkheid tot aanpassingen achteraf
 • Belgisch, duurzaam product

De verschillen tussen Equilli en Green Sleep?

Equilli 

 • Opvolging en eventuele aanpassingen door de kinesist of dr. ingenieur van Equilli.

 

 • 12 hardheden per zone, en 3 verschillende hardheden pocketveren. Meer dan 15.000 combinaties mogelijk.

 

 • De dikke pocketverenmatras doet bijna al het werk, bodem is minder van belang. De matras past dus op een boxspring, spiraal- of lattenbodem. Je hoeft niet automatisch een bodem bij te kopen, en krijgt meer vrijheid in het bepalen van de stijl van je bed.

 

 • De bouwstenen zijn gemaakt van pocketveren met zones, Talalay latex en koudschuim met hoge densiteit.

 

 • Ontworpen en geproduceerd in België.

 

 • Basislaag van pocketveren zorgt voor optimale ventilatie. Voor de comfortlaag kan gekozen worden uit verschillende materialen, afhankelijk van of je liever hard, zacht, fris of warm slaapt.

 

 • Werkt met Sleep Scan, die precies berekent hoe je matras samengesteld moet worden. In zijlig, maar ook in rug- of zelfs buiklig (wat niet aangeraden wordt).

 

 • Veel mogelijkheden qua stijl en afwerking, aan het onderstel is niets te zien. Kan perfect gecombineerd worden met een fijn bedkader.

 

 • 5 zones met aparte taillezone, ideaal voor mensen met smallere taille en bredere heupen.

Green Sleep

 • Opvolging en aanpassingen door de medewerkers van de verdeler.

 

 • 3 verschillende hardheden (soft-medium-firm) en 3 lagen.

 

 • De latex matras wordt best op een lattenbodem geplaatst voor een optimaal resultaat, in veel gevallen moet dus ook een bodem aangekocht worden.

 

 

 • De bouwstenen zijn gemaakt van Hevea latex, deze blokken latex zijn afkomstig uit Maleisië.

 

 • Ontworpen en geproduceerd in België.

 

 • Volle latex blok die als een isolator kan aanzien worden, dus ideaal voor mensen die het graag warm hebben in bed.

 

 

 • Werkt met Spine Scan, die na het samenstellen van de matras meet of je correct ligt in zijlig.

 

 • Uitzicht wordt beperkt door mogelijkheden van lattenbodem.

 

 • 3 zones (schouders – heupen – benen), dus iets minder steun voor zijslapers met een smallere taille.

Nog vragen? Contacteer ons gerust of kom langs in onze showroom, één van onze Nachtwachters helpt je graag verder!