Alles over de Somnox slaaprobot van Auping

De slaaprobot Somnox is nu verkrijgbaar in onze Auping Store Kortrijk. Maar wat houdt zo’n slaaprobot precies in en kan het interessant zijn voor jou?

De Somnox slaaprobot van Auping

Somnox, de eerste slaaprobot ter wereld, werd bedacht en ontworpen door studenten van het Robotica instituut van de TU Delft in samenwerking met Auping. De slaaprobot verbetert jouw slaapbeleving door lichaam en geest te kalmeren en stress en angst te verminderen. Een aantal van de effectieve en bewezen functies van Somnox zijn:

  • ademhalingsregeling
  • rustgevende muziek
  • genegenheid

Studies toonden al aan dat rustig ademen van nature essentieel is om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen. Hier speelt Somnox op in door de ademhaling te simuleren met dalende en stijgende bewegingen. Automatisch en onbewust zal jouw eigen ademhaling zich aanpassen, wat een kalmerend effect genereert. Daarnaast is Somnox ook uitgerust met een aantal rustgevende geluiden zoals een hartslag, ontspannende meditatie en slaapliedjes. Dankzij de ergonomische vorm en zachte materialen die gebruikt werden, geeft Somnox jou een comfortabel en veilig gevoel wanneer je hem vasthoudt. De slaaprobot komt ook standaard met een wasbare sloop die op 60°C gewassen mag worden.

Somnox slaaprobot ervaringen

Toen ik ‘s nachts wakker werd, ging de Slaaprobot weer aan zodat ik zo snel mogelijk weer kon inslapen."

Ondertussen zijn er online vele slaaprobot ervaringen te lezen van mensen die de slaaprobot al eens konden testen. Maar voor wie is de slaaprobot nu het meest geschikt?

De Somnox slaaprobot werkt het best voor mensen die moeite hebben met in slaap vallen, vooral als dit te wijten is aan stress. Door stress en slechte/weinig slaap kan je in een vicieuze cirkel terecht komen die lastig te doorbreken is. De slaaprobot kan hier een oplossing voor bieden en zo het gebruik van verslavende medicatie vermijden. Somnox is dus specifiek ontworpen voor mensen met stress-gerelateerde insomnie. De Somnox slaaprobot is dus minder geschikt voor wie last heeft van slaapapneu, slaapproblemen door lichamelijke klachten (iemand die wakker ligt door pijn) of rusteloze benen.

De Somnox slaaprobot testen

Liever toch zelf nog eens de slaaprobot testen? Neem de Somnox slaaprobot uit onze Slaapbib mee naar huis om te testen en laat ons weten wat je er van vond. Wil je daarna de slaaprobot bestellen, dan kan dat.

Toch niets voor jou? Geen probleem! Misschien kunnen onze tips om beter en sneller in slaap te vallen jou wel helpen? 

Nog vragen? Kom gerust eens langs in onze showroom of contacteer ons. Dan kijken we samen hoe we jouw nachtrust kunnen verbeteren.