Hoeslakens

Een hoeslaken van hoge kwaliteit maakt het verschil

Het hoeslaken of onderlaken is het laken dat je om jouw matras heen doet voor de bescherming en hygiëne van de matras. Het zorgt ook voor een passende kleur in je slaapkamer.

Gebruik daaronder steeds een matrasbeschermer, deze zal het lichaamsvocht opvangen, verhoogt de levensduur van je matras en voorkomt zweetkringen.

De hoekhoogte van het hoeslaken wordt aangepast aan de dikte van de matras, zodat het mooi over je matras past en het hoeslaken gemakkelijk kan worden vervangen.

Verschillende materialen hoeslakens

Het materiaal van jouw hoeslaken kies je op basis van jouw persoonlijke voorkeuren en budget. Er is keuze uit een matrashoes van katoen (katoen satijn, jersey of katoen percal en flanel), of linnen en zijde

De Nachtwacht helpt jou graag verder met kwalitatieve hoeslakens die perfect afgestemd zijn op jouw bed en bedlinnen.

Meer info arrow

Hoeslakens bij De Nachtwacht

  • Verschillende materialen
  • Enorme keuze aan kleuren
  • Verschillende maten en hoekhoogtes: 220x220 - 200x200 - 200x210 - 200x220 - 180x220 - ...
  • Ook topperhoeslakens
  • Maatwerk mogelijk
  • Selectie van de betere merken
  • Professioneel advies

Deskundig advies nodig?

Een matras, nieuw bed, hoofdkussen of bedlinnen kopen is meer dan een besluit, het is een ervaring en wij kunnen je helpen bij iedere stap. Tenslotte weten we als geen ander wat je nodig hebt voor een optimale nachtrust. Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

Hoeslaken van katoen percal 

Met percal katoen haal je het hotelgevoel in huis. Katoen percal is fijner dan de standaard-kwaliteit van katoen, doordat deze bestaat uit fijnere garens die dichter op elkaar zijn geweven. Katoen percal voelt frisser aan dan standaard katoen, maar is tegelijkertijd slijtvaster. Daarom worden percal hoeslakens vaak gebruikt in hotels.

Katoensatijnen hoeslaken 

Katoen satijn is de fijnste, beste katoen-kwaliteit: een weeftechniek waardoor de fijnste garens dichter op elkaar geweven kunnen worden en waardoor de typische lichte glans ontstaat. Hierdoor wordt het hoeslaken nog zachter, gladder en krijgt het een luxueuze uitstraling. Bovendien strijkt dit makkelijk.

Jersey katoenen hoeslaken 

Het jersey katoenen hoeslaken wordt gebreid, niet geweven, waardoor het rekbaar is en om meerdere formaten matrassen past. Een goed jersey stretch hoeslaken hoeft niet gestreken te worden. Ook hierin bestaan grote kwaliteitsverschillen.

Welke maat hoeslaken kiezen? 

Het is van belang dat jouw hoeslaken mooi over jouw matras gespannen is, voor het beste optische resultaat, maar ook omdat je geen plooien zou voelen. Kies daarom een matras hoeslaken dat niet te klein is, maar ook zeker niet te groot. 

Je kan bij De Nachtwacht kiezen uit een groot assortiment aan hoeslakens in verschillende maten en hoekhoogtes. Bij speciale wensen kunnen we snel een matrashoes op maat produceren, zoals een bijzonder tweepersoons hoeslaken of extra grote hoeslakens. We bieden ook een ruim assortiment hoeslakens voor extra dikke matrassen of topperhoeslakens.

Een hoeslaken kopen bij De Nachtwacht

De Nachtwacht biedt een zeer breed assortiment aan alles op het gebied van slaapcomfort. Naast hoeslakens bieden wij ook bedden, bedlinnen en matrassen van hoge kwaliteit. Wil je meer weten over onze producten? Neem contact met ons op of bezoek onze showroom in Kortrijk.

Ontdek onze webshop

Bestel of reserveer online jouw favoriet bedlinnen en textiel.

De Nachtwacht - experts in slaapadvies