Bedlinnenexpert Victore vertelt in NINA over het beste beddengoed voor tijdens de zwoele zomernachten

Soms het gevoel dat je aan het baden bent in je eigen zweet? Warme nachten kunnen je nachtrust lelijk verstoren. Maar met het juiste bedlinnen , kan je toch wat voor verkoeling zorgen!

Nood aan verkoelend beddengoed?

Bij warm weer geven we de voorkeur aan linnen kleding vanwege de verfrissende eigenschappen van de dunne stof.

Deze keuze strekt zich ook uit naar beddengoed en dat is niet gek. Linnen biedt namelijk talloze voordelen zoals; een uitstekende vochtopname en temperatuurregulatie, je hoeft het niet te strijken en het is bovendien milieuvriendelijker dan katoen. Veel dus om van te houden!

Zijde is ook een optie voor wie koel wenst te slapen. Zijde stoffen absorberen goed en voelen heerlijk glad aan. En het beste van al? Zijde is geschikt voor mensen met allergieën en huidproblemen.

Linnen kan ruw aanvoelen. Maar door je lakens in je droogkast te steken, kan je ze een iets zachtere touch geven

Verder kunnen we ook bamboe- en tensel beddengoed toevoegen aan het lijstje van verkoelend beddengoed. Deze winnen de laatste jaren sterk aan populariteit vanwege hun ademende vermogen en vochtabsorptie. Dat deze lakens daarnaast ook nog eens zacht zijn voor jouw portemonee , is een win-win! 

En last but not least, hebben we natuurlijk katoen. Natuurlijke materialen,waaronder katoen behoort staan gekend om oververhitting tegen te gaan en vocht af te vloeden waardoor je geen last hebt van een klammig gevoel. Afhankelijk of je kiest voor een percal of een satijnweving zal deze lichter en luchtiger aanvoelen.

 

Benieuwd naar het volledige artikel? Lees het op HLN.

 

Deskundig advies nodig?

Een matras, nieuw bed, hoofdkussen of bedlinnen kopen is meer dan een besluit, het is een ervaring en wij kunnen je helpen bij iedere stap. Tenslotte weten we als geen ander wat je nodig hebt voor een optimale nachtrust. Bezoek onze winkel in Kortrijk waar het Nachtwacht team klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden!

De Nachtwacht - experts in slaapadvies

  • Onze 7 tips voor een frisse nachtrust

    Het belooft een hete zomer te worden! Maar geen paniek, met onze tips geniet jij van een frisse nachtrust...

  • Wat is katoensatijn?

    We slapen onder een katoenen laken, op een katoenen hoeslaken, in een katoenen pyjama... maar wat is dat, katoen? En wat is katoen satijn?

  • Waarom bedlinnen en kleding stomen?

    Zo lang mogelijk genieten van jouw bedlinnen? Ontdek de voordelen van stomen!